M-PLANTER - KONEELLINEN METSÄNISTUTUS

Käsinistutuksesta koneistutukseen

Tarinamme alkaa 1970-luvulta, jolloin aloitimme maanmuokkaus- ja istutustyöt.

​1980- ja 1990-luvuilla jatkoimme koneellista maanmuokkausta ja istutustyötä, kehittäen maanmuokkaimia omaan urakointikäyttöömme.

1990-luvun loppupuolella olimme jo kehittäneet kaksipäisen mätästimen ja aloimme tutkia koneellisen istutuksen mahdollisuuksia Suomessa. Nyt työmme jatkuu jo toisessa sukupolvessa.

PYYDÄ TARJOUS >>

M-Planter - Koneellinen metsänistutus

Vuosituhannen vaihteessa kehitimme ensimmäisen istutuskoneen. Uusi istutuskone oli kaksipäinen, joten se pystyi istuttamaan kaksi taimea yhtä aikaa. Se pystyi istuttamaan tarvittaessa myös vain yhden taimen. Istutuskoneen osoittauduttua luotettavaksi ja tehokkaaksi, jatkoimme kehitystyötä.

Vuonna 2005 valmistimme ensimmäisen virallisen M-Planter -prototyypin. Ensimmäinen prototyyppi oli kaksipäinen mätästävä istutuskone, joka mätästää ja istuttaa kaksi taimea yhtä aikaa. Ensimmäisen protyypin menestyttyä hyvin METLA:n tutkimuksessa, jatkoimme tuotekehitystä.

VIDEO PUUN ISTUTUKSESTA

Vuonna 2007, valmistimme toisen M-Planter-prototyypin, jossa ensimmäiseen prototyyppiin verrattuna oli isompi taimikapasiteetti ja uudistettu hydrauliikka.

Vuonna 2008 perustimme M-Planter Oy:n, joka kehittää ja valmistaa M-Planter istutuskoneita. Samana vuonna, M-Planter Oy valmisti ensimmäisen sarjan kaksipäisiä M-Planter M-240 istutuskoneita, jotka olivat tarkoitettu Suomen kotimaan markkinoita varten. METLA:n ja muiden tutkimuslaitosten tutkimuksien osoittaessa M-Planterin kestäväksi ja luotettavaksi istutuskoneeksi, M-Planter kehitti uuden vuosikymmenen alussa ensimmäiset yksipäiset M-Planter istutuskoneet: M-120 ja M-160M. M-120 on kaivinkonekäyttöinen yksipäinen mätästävä istutuskone ja M-160M on vastaavasti yksipäinen harvesterikäyttöinen mätästävä istutuskone.

Kohti vientimarkkinoita

Vuosina 2015 ja 2016 M-Planter Oy alkoi tutkia vientimarkkinoita ja jatkoi istutuskoneiden kehitystä vientimarkkinoita varten. Vuonna 2016 M-Planter Oy valmisti kaksipäisen M-320 istutuskoneen, joka istuttaa kaksi tainta, sekä lannoittaa ja kastelee istutetut taimet.

Vuonna 2018 jo harvesterikäyttöisenä tunnettu M-160M sai jatkoa, kun M-Planter Oy julkisti kaivinkonekäyttöisen M-160 istutuskoneen. M-160 on isommalla taimikapasiteetilla ja erikoisvahvistetulla rakenteella varustettu yksipäinen mätästävä istutuskone, joka on saatavissa lukuisilla eri lisävarusteilla.

Hyvä kehitystyö ja pitkä kokemus on tehnyt M-Planter istutuskoneista erittäin tehokkaan, kestävän ja luotettavan koneistutusratkaisun. Tutkimukset ovat osoittaneet, että M-Planter istutuskoneiden erinomainen taimen tiivistysominaisuus yhdistettynä muihin koneistutuksen tuomiin hyötyihin, on antanut M-Planterilla istutetuille taimille 10 - 20 % paremman kasvu- ja selviytymisasteen. Lisäksi, M-Planter M-240 on lukuisissa tutkimuksissa osoittautunut markkinoiden tehokkaimmaksi kaivinkonekäyttöiseksi mätästäväksi istutuskoneeksi.

Nyt haluamme jakaa pitkän kokemuksemme ja valmistamme M-Planter istutuskoneita asiakkaidemme yksilöllisiä tarpeita varten.

YHTEYDENOTTO >>